Bloemenweide 2019

In 2019 zijn wij een project begonnen in het kader van de stimulering van duurzaamheid, biodiversiteit etc. Sommige mensen planten bomen,
wij hebben een bloemenweide aangelegd van iets meer dan 1 ha. 
Met dit als resultaat. Een bloemenweide vol bijen, vlinders en andere insecten. En een wandelpad….
Klik hier voor meer tuinfoto’s

Wat is MH

MH, Maison les Hirondelles, is een leuke, maar vooral gezellige bed & breakfast in een huis dat stamt uit 1731.

In Nederland zouden we dit een erfgoedlogies noemen. Gesitueerd midden in een rustig dorpje aan de rand van het
Parc naturel régional des Marais du Cotentin et du Bessin.

MH is een volledig gerenoveerde voormalige boerderij. Ingericht met een mix van Franse brocante, vintage en moderne meubels. En niet te vergeten een kleine verzameling van D-Day items. U vindt er kleuren van Farrow & Ball, Annie Sloan, interieuritems van o.a. Rivièra Maison, Laura Ashley, Maison du Monde, keukenapparatuur van Smeg en KitchenAid, pannen van Le Creuset en een rijke verzameling van privé items. 

Er is een grote tuin aan de achterzijde van het huis waar u heerlijk kunt wandelen. U treft er talloze rozensoorten, magnolia’s, hortensia’s, een keur aan diverse bomen en struiken. Een deel van de tuin is nog in ontwikkeling. Aan de voorzijde van het huis bevindt zich een verkoelend terras op een romantische binnenplaats.

Er is een ommuurde parkeerplaats aan de overzijde van het huis. Komt u met een bijzondere wagen of wellicht scooters of motoren op een aanhanger? Daar hebben we plek voor aan de achterzijde van het huis.

Op de begane grond bevindt zich een zeer ruime salon (50m2) met grote banken en een leestafel. U kunt hier gezellig samen zitten, praten, lezen of muziek luisteren. Er staan veel boekenkasten vol leesplezier!
Voor degene die goed (!) piano speelt: we nodigen u uit iets te spelen op de gastenpiano.

MH ligt dichtbij het fameuze Sainte Mere Eglise en de D-Day landingsstranden.
Op 6 juni 1944 kwamen de geallieerden hier aan om Europa te bevrijden. 

In MH willen we samen met u deze bevrijding herdenken en de vrede en het leven vieren. Wij voelen ons ambassadeurs van de vrijheid! Niet eerder was vrede zo’n belangrijk thema in uw en ons leven.
Maar daarnaast  willen wij u ook heel graag kennis laten maken met deze fantastische streek!
Wij hebben ontzettend veel informatie over de Cotentin en delen deze graag met u tijdens uw verblijf.

In de naaste omgeving van MH kunt u terug in de tijd gaan om alles te weten komen over wat er op 6 juni 1944 en de periode daarna is gebeurd. Daarnaast zijn er ook talloze andere interessante bezienswaardigheden en leuke havenstadjes.  zoals bijvoorbeeld St Vaast la Hougue, in 2019 uitgeroepen tot meest geliefde stadje van de Fransen.

MH is veel meer dan alleen een plek om te overnachten. Het is een plek om andere mensen te ontmoeten, gesprekken te hebben, (levens)ervaringen uit te wisselen, samen te eten en een goed glas met elkaar te drinken. 

Wees welkom in MH