Zeer centrale ligging in de Cotentin

5 min. van Valognes, Montebourg & Orglandes
15 min. van St Mere Eglise, Azeville & Quineville
20 min. van Utah Beach, Carentan & Cherbourg
25 min. van Barneville-Carteret, St Vaast la Hougue & Barfleur
30 min. van de boten naar Guernsey/Jersey (dagtrips mogelijk) & Port de Dielette, Les Pieux
30 min. van La Cambe & Isigny sur Mer & Grandcamp 
40 min. van Agon Coutainville
45 min. van Omaha Beach, Colleville & Bayeux
50 min. van Coutances & Arromanches
60 min. van Caen & Granville
110 min. van Le Mont Saint Michel

MH ligt zeer centraal in de Cotentin en aan de rand van het schitterende Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin et du Bessin. Misschien wel een van de mooiste gebieden van Frankrijk! Er is hier ontzettend veel te doen. 

Op elk vlak vindt u hier het hele jaar door iets fraais: de natuur, de cultuur, de geschiedenis (van Vikingen, Willem de Veroveraar tot D-Day). Ook op culinair gebied kunt u hier uw hart op halen. Wij hebben zeer goede restauranttips.

De Normandische keuken staat zeer goed en hoog aangeschreven. Crème fraîche, cider, camembert, calvados, caramel, creustacés en coquillages, alle lekkernijen beginnen hier met een c !!

En het fijne is dat het hier het hele jaar door levendig is. Voor aan de Oost- en Noordkant van het schiereiland gaat het leven gewoon door en blijven de restaurants, musea en winkels overal open!

Iron Mike op La Fiere foto Anne Mulder
Iron Mike op La Fiere, 9 km van MH

MH is zeer centraal gelegen in het D-Day gebied. Het hele jaar door kunt u dit ervaren. De invasiestranden kunnen het hele jaar door bezocht worden. De oorlogsmusea zijn vrijwel het hele jaar door geopend.

IEDER JAAR rondom 6 juni vinden er bijzondere herdenkingen plaats. Er zijn dan talloze D-Day activiteiten, kampementen, rondrijdende jeeps, tanks, er wordt gemarcheerd, er zijn ceremonies, parachutages (650!) etc. Het is een bijzonder evenement om eens bij te wonen. U kunt op talloze plekken terecht. Ook in ons dorp Hémevez is er dan een prachtige ceremonie.

Elke vijf jaar wordt D-Day 1944 heel groots gevierd en herdacht. Er zijn dan meer regeringsleiders en hoogwaardigheidsbekleders aanwezig dan in andere jaren.

Een bezoek aan de D-Day sites kan behoorlijk emotioneel zijn.